måndag 10 mars 2008

Silvia-kaka

En kaka med samma namn som min goa svärmor, japp, det testade jag idag. Jag har så många ägg sedan min bondevecka, så jag tyckte det var läge att baka lite.

Därför blev det denna smarriga kaka! Brownies, fast utan choklad, typ. Gör dubbel sats om du ska göra i långpanna!

Kaka:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl ljummet vatten
Glasyr:
75 g smör
1 dl strösocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
kokos
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop. Tillsätt det ljumma vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 20-30minuter. Låt kakan svalna.Koka sedan ihop alla ingredienser till glasyren. Vispa hela tiden. Häll glasyren på den kalla kakan. Strö på kokos

3 kommentarer:

Lilla B sa...

Silviakakor har jag bakat och kan instämma i att de är jättegoda!

huga sa...

nam nam, den ska jag vid rätt tillfälle prova :)

Cornelias Corner sa...

Hmmmmf....trodde du bara bakade morotskakor nu ;)