tisdag 26 februari 2008

Sovrumsrenovering del 2

Nu rivs det för fullt!
Bild 1: det står en plastmatta lutad mot väggen, den låg på golvet förut, men har inte kommit längre än. Annars ser man den igensatta dörren till köket, samt vilka härliga plankor de använde när de byggde huset. Denna delen är från slutet av 1800-talet.
Bild 2: dörren ut i hallen, samt det vackra takbjälklagret som tyvärr inte är så vackert som det ser ut och därför kommer att täckas, troligen med spontade brädor av nåt slag.
Bild 3: två plankgolv på varandra.. sedan är det ruttna reglar under. Allt ska rivas upp, sten, mossa och annat fylle ska grävas ut, nya bjäklar, sedan isoleras innan golvspån läggs på.
Bild 4: ett gammalt fönster tittade fram, har varit yttervägg långt tidigare, men nu är det väggen till tvättstugan. På den väggen blir det en inbyggd hylla för böcker, klockradio etc., långsidan på sängen hamnar mot denna väggen.

4 kommentarer:

Sanna sa...

Oj, här snackar vi Renovering med stort R. Det blir spännande att följa! Det får nog bli ett nytt hus för vår del;)

Vilket fint och romantiskt bröllop ni hade. Kul att göra något annorlunda:)

Cornelias Corner sa...

Ja, vad roligt att få se från början! Kram!

hugan sa...

Jädrar! Nu börjar ni vara i våran klass o härja! hoho...vad jag känner igen sånt där bråte...Vad fräckt att hitta ett fönster sådär! det blir perfekt till hylla. Vi hittade åxå ett fönster...in mot garaget, det ville jag ha kvar, men vips så var det borta igen! pst. jag vet var sågen är....hehe..

Familjen Andersson sa...

Håller med..det är skönt att fler ligger i renoverar..inte bara vi ;)